Alan Barrell luennoi innostavasti yrittäjyydestä NiemiCampuksella

Cambridgen yliopiston professori Alan Barrellin vierailu Lahdessa antoi paljon ajattelemisen aihetta yrittäjyydestä. LAMK Entrepreneurship Societyn järjestämän LAMKES Talkin lisäksi Alan nähtiin luennoimassa yrittäjyydestä NiemiCampuksella 26.2.2016.

Alan Barrellin perjantainen luento käsitteli yrittäjyyttä historian näkökulmasta. Ketkä ovat olleet historian merkittävimpiä yrittäjiä, jotka ovat toiminnallaan muokanneet maailmaa? Alanin lista on laaja ja mielenkiintoinen ja sisältää tunnettuja nimiä, kuten Albert Einstein, Marie Curie, Muhammad Yunus, Steven Jobs ja Mark Zuckerberg.

Kuten Alan sanoi luentonsa aikana, tarve ohjaa luomaan uusia toimintamalleja ja keksintöjä. Kaikkien ei tarvitse olla yrittäjiä, mutta yrittäjälähtöinen ajattelutapa on kuitenkin huomioon otettava näkökulma kaikessa tekemisessä. Luento oli innostava kuvaus siitä, miten keksintö tai liikeidea voi olla jotain niin suurta, että se mullistaa koko maailmaa.

Alan Barrell on Lahden ammattikorkeakoulun ensimmäinen Honorary Research Fellow. Häntä voi kuulla lisää keväällä Smart Cities in Smart Regions-konferenssissa, joka pidetään 10-12.5.2016 Lahden Sibeliustalossa. Lue lisää tapahtumasta.

Alan Barrell toimi myös päätuomarina FUAS-korkeakoulujen järjestämässä esseen kirjoituskilpailussa, jonka teemana oli opintojen aikana kartutetun kansainvälisen tietämyksen ja näkemyksen avaamat mahdollisuudet tulevaisuudessa. LAMKista voittajaksi valikoitui Laura Heikkilä, joka pääsee yhdessä muiden voittajien kanssa palkintomatkalle Cambridgeen ja saa oppaakseen professori Barrellin.