FellmanniHub esittäytyi ensi kertaa

Do.Share.Hub. -tapahtuma keräsi yhteen 11.5. Fellmanniaan LAMKin Hub-toimijat, joita yhdistää yrittäjämäinen ote kaikkeen tekemiseen. LAMKin Hub-toimijat ovat LAMKES, LAMK Sports, Lamko, Limuradio, M.IDEA, Motions11, Neloskerros ja NY Start Up.

Tapahtuma oli suunnattu LAMKin opiskelijoille, henkilöstölle sekä alueen yrittäjille. Tapahtuman alussa Sami Makkula esitteli FellmanniHub-ideologiaa sekä kertoi Fellmannian tulevista muutoksista, joihin kuuluu mm. pohjakerroksen uusi kuntosali.

- Hub syntyy ihmisistä ja yhteisestä tekemisestä. Tämä ideologia tulee näkymään Fellmanniassa jatkossa, Sami lupaa.

Kuusi ohjetta nuorelle yrittäjälle

Tapahtuman pääpuhujana oli Juhani Mykkänen, vuoden 2015 kohutuimman suomalaisen startupin, Woltin operatiivinen johtaja. Mykkäsellä oli kuusi ohjetta nuorelle yrittäjälle. Nuorella tarkoitettiin tässä tapauksessa nuoren mieleistä, ei ainoastaan iältään nuorta. Mykkänen on kirjoittanut myös Koodi-2016 -kirjan yhdessä Linda Liukkaan kanssa. Kirja on noteerattu monessa mediassa, esimerkiksi BBC:llä ja Hesarissa. Koodi-2016 on ohjekirja koodaukseen ja sen tavoitteena on päästä mukaan opetussuunnitelmaan jo ihan peruskoulusta lähtien.

Mykkäsen ohjeet yrittäjälle tulivat hänen omasta elämästään ja kokemuksistaan alkaen armeijan ajoista ja jatkuen tähän päivään.

  1. Myy jotain, mitä sinulla ei vielä ole.
  2. Ala vain tehdä.
  3. Usko itseesi niin, että se näkyy.
  4. Julkaise -> hae palautetta -> paranna -> julkaise.
  5. Päätä, mistä sinut tunnetaan.
  6. Vältä asioita, joissa robotit ovat hyviä.
  7. Ja bonusohjeena vielä ”Valitse aina elämässä paras tarina”.  

LAMKilaista Do-it-Yourself -asennetta

Ääneen pääsivät myös itse Hub-toimijat. Limuradion isänäkin tituleerattu Ari Hautaniemi kertoi kuinka rockin avulla opitaan projektiosaajaksi ihan huomaamatta.

Anniina Virkki kertoi Neloskerroksen yritysyhteistyömahdollisuuksista. Neloskerroksen kautta opiskelijalla on mahdollisuus toteuttaa opintoja oikeassa työympäristössä, joustavasti monipuolisissa projekteissa.

M.IDEAn Joonas Nieminen kertoi kuinka monialainen mediatoimisto sai alkunsa viime syksynä ja mitä tähän päivään mennessä on saatu aikaan.

- Kun kuulin syksyllä Media Center nimisestä ideasta, päätin tarttua haasteeseen. Tapasin kymmenkunta uutta opiskelijaa. Hetken siinä ihmettelimme ja aloimme ideoimaan. Tästä syntyi mediatoimisto M.IDEA, josta on tulossa lähiviikkoina osuuskunta, kertoi Joonas.

Tapahtuma rakentui Fellmannian kahteen ensimmäiseen kerrokseen. Ala-aulassa jokaisella Hub-toimijalla oli omat ständit. M.IDEA tarjosi kävijöille studiokuvauksen, jossa pystyi nappaamaan itsestään kuvan vaikkapa omaan ansioluetteloon. Ständeillä esittäytyivät myös Ladecin Protomo, joka tarjoaa yrittäjyydestä kiinnostuneille sparrausta ja tukea sekä UKKO.fi laskutuspalvelu, jonka kautta voi tehdä työkeikkoja helposti ilman omaa yritystä.

Tapahtuman loppupuolella NY Start Up -ohjelman opiskelijayrittäjät pääsivät kertomaan kuinka heidän harjoitusyrityksillään oli mennyt ja mitä he olivat oppineet NY vuodesta. NY yrityksiä toimi yhteensä kuusi kappaletta ja liikeideat vaihtelivat paritanssikursseista kirjanpitoon.

Teksti: Kristiina Laakso, M.IDEA & Aku Mattila

Kuvat: Kim Suponin, M.IDEA