Ippy NY edustaa LAMKia NY Start Up finaalissa

Tammikuussa DuuniExpo – messuilla järjestettiin Päijät-Hämeen alueen NY – messut, jossa valittiin korkea-asteen paras NY yritys. Tänä vuonna voittajaksi valikoitui Ippy NY, joka edustaa LAMKia toukokuussa FellmanniCampuksella järjestettävässä Suomen finaalissa.

Vas. Rita Tsokkinen, Sami Mannila, Henri Knuuttila & Joel Pesu

NY Start Up opinto-ohjelma on viiden opintopisteen laajuinen kokonaisuus, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden kokeilla omaa liikeideaa käytännössä. Yksin tai ryhmässä perustettava yritys auttaa opiskelijoita soveltamaan työelämäntaitoja käytännössä ja antaa kuvan siitä, millaista yrittäjän työ on.

Hyvin pukeutunut ja hieman ärsyttävä

Ippy NY on Henri Knuuttilan, Sami Mannilan, Rita Tsokkisen ja Joel Pesun perustama yritys, joka keskittyy Ippy-applikaation tekemiseen. Mediatekniikkaa opiskeleva nelikko kiinnostui NY-toiminnan tarjoamista mahdollisuuksista.

- Olemme kaikki melko yrittäjähenkisiä ja käytännönläheisiä ihmisiä. Opintojakson toteutustapa vaikutti mielenkiintoisemmalta kuin se, että istuisi tunneilla. NY on meidän mielestä myös hyvä tapa kartoittaa toimiiko joku idea pidemmällä tähtäimellä ilman sen suurempia riskejä, Henri toteaa.

Ippy-applikaation toiminta perustuu paikannukseen, jonka avulla kuluttajat näkevät kaikki heitä lähellä olevat tarjoukset. Yrityksille Ippy tarjoaa edullisen ja yksinkertaisen tavan mainostaa tarjouksiaan kuluttajille. Ajatuksena on, että Ippy voisi palvella kuluttajia ja yritysasiakkaita vielä NY-ajan jälkeenkin.

Idea Ippy NY:hyn syntyi kesän 2015 aikana.

- Sami näytti Joelille suunnitelman, josta he lähtivät kehittämään ideaa eteenpäin. Meidät muut pyydettiin mukaan hieman myöhemmin, Henri kertoo.

- Nimi Ippy on slangisana hyvin pukeutuneelle. Se on siinä mielessä sopiva, että alennukset liittyvät melko usein vaatteisiin. Lisäksi nimi on lyhyt, hieman ärsyttävä ja helppo sanoa, jolloin se jää mieleen, hän jatkaa.

Toimivalla tiimityöskentelyllä kohti menestystä

Tähän mennessä yritys on saanut hyvän vastaanoton. Koulun ja vapaa-ajan välillä tasapainottelu tuo kuitenkin mukanaan omat haasteensa opiskelijoille. Toimiva työnjako on ollut avainasemassa koko prosessin ajan.

- Ilman hyvää vastuunjakoa ja tiimiä emme olisi tässä pisteessä.

Toukokuussa Ippy NY pääsee kilpailemaan Suomen parhaan NY yrityksen tittelistä ja mahdollisuudesta päästä edustamaan Suomea YE Enterprise Challenge EM-kilpailuissa.

- Hyvältä tuntuu! Tietää, että on tehnyt jotain oikein ja idea on toimiva. Toivottavasti menestyttäisiin yhtä hyvin, kuin DuuniExpo – messuilla, Henri toteaa.

Lisätietoja:

Aku Mattila

aku.mattila[@]lamk.fi

p. 044 708 0901

 

Teksti: Tytti Myöhänen

Kuva: Toni Kaskela